Sinnenas Resor – Själens vidunderliga resa

Själslig inspiratör, författaren, wisdom seeker, way finder, door opener, alkemist, coach, terapeut, poddare det ryms mycket i mitt liv och i det jag delar med mig av.

Men vad säger titlar egentligen om mig?

Jag vill leva på riktigt, utforska, veta, känna, älska, utvecklas, och det är det jag vill förmedla till dig.

Livet är värdefullt, det fick jag lära mig som barn då mitt kroniska sjukdom ville kliva fram. Jadå, den lever jag med än idag.

Döendes vid 22 års åldern fick jag ta ett beslut:

Antigen släpper jag taget om livet nu eller så lovar jag mig själv att leva fullt ut.

Och det gör jag! Ledde Gorillaresor till Kongo och Rwanda, vilda safaris till Östafrika, dansade nätterna igenom med en körgrupp på Kuba och gjorde en regression i Goa. Jag bjöd in till filosifiska vandringsresor  tunt om i Europa, redan år 2000, långt innan retreats etc kom på dagordningen.  Sedan flera år har Marocko och Sahara stulit mitt hjärta. Dit leder jag själsliga retreats.

Jag växte upp i Tyskland och utbildade mig till ekonom. Under många år arbetade jag sedan inom bank och finans men känslan av att inte vara på rätt plats växte sig allt starkare med åren. Till sist kunde jag inte stå emot längre, utan jag var tvungen att låta min nyfikenhet visa vägen mot ett helt nytt liv. Jag bröt upp och gav mig ut äventyrliga resor till jordens alla hörn. Under mina resor utmanade jag mina fysiska och mentala gränser och lärde mig att njuta och känna på nytt.

För mig handlar livet om stories och soul talks. Att hitta berättelser i dig, se helheter, möjligheter och bjuda in till en plats där du kan hitta din egen sanning. Jag älskar och drivs av att leda processer, resor så att du kan hitta dina egna, individuella svar. 

Jag SER människans inneboende potential och möjligheter och skapar en trygg plats så att du kan växa och utforska det som finns inom dig och längtar. Älskar dessa samtal där vi expanderar, där vi skapar nya möjligheter, drömmar, se det vackra i livet och beyond. 

Med en 3-årig utbildning som samtalsterapeut hos HumaNova i bagaget och en stor portion entusiasm och passion startade jag,  2005, mitt första företaget i Sverige, då med fokus på individuella samtal   och parterapi. 2008 hade jag lyckan att gå en 2,5 års utbildning i ledarskap för kvinnor hos Barbro Dahlbom Hall, vilket visade mig vikten av att veta “her story”. Mina, kvinnans präglingar, historien, detta varför och sedan hur vi ska och kan möta samhället, jobbet och livet. Min resa att stärka kvinnor, inifrån ut, började ta nya former och idag är det här jag hittar min mening. Att stärka kvinnors medvetenhet och närvaro, transformationen av det som förminskar, det som begränsar in i att leva i sin fulla kraft och livslust, allt för älska att leva, innerligt och medveten, i detta här och nu. 

Min bok “Själens vidunderliga resa” hittar ut till dig och världen så att den ska få berika läsarnas värld. 

Tillsammans med Jonas Gunnarsson poddar jag i “Själsligt” som finns där alla poddar finns. Nyligen startade jag även podden Kertstins soul journeys där jag samtalar med andra vise kvinnor, här hittar du meditationer och här läser jag upp och filosoferar runt texter ur min bok.  Poddarna hittar du på Spotify och där poddar finns. 

Men vägen som har tagit mig till den fantastiska platsen där jag är idag har varken varit enkel eller självklar. Det är här jag berättar min historia som börjar, ja var börjar en historia egentligen? Med andra världskriget, föräldrar som är flyktingar? Börjar den när jag var 6 år och blev svår sjuk i astma, eller när jag lämnades ensam, i många, långa veckor i olika sanatorier. Eller när jag nästan kvävdes till döds så många gånger att jag tappar räkning eller, ja, började livet i ögonblicket när jag hade kunnat släppa taget om livet och gå över till andra sidan?

Men att just i denna stund, i denna millisekund, ja då valde jag livet. Var det då allt började?